• Cursus Veilig werken met tankcontainers

  Veilig werken met tankcontainers

  ITCO Tank Container e-learning

  Dit is een tankcontainer cursus ontwikkeld in samenwerking met de Internationale Tank Container Organisatie (ITCO) om het veilig en efficiënt gebruik van tankcontainers te bevorderen. De cursus is geschikt voor al het operationeel personeel of management dat directe verantwoordelijkheden heeft in het werken met tankcontainers.

   

  Deze cursus leidt tot meetbaar bewustzijn over het werken met transporttanks als voorgeschreven door de IMDG en biedt een opstap voor specifieke functietraining en is ook geschikt wanneer niet-gevaarlijke goederen vervoerd worden.

   

  Inhoud van de cursus

  Veilig werken met tankcontainers bevat 4 modules:

   

  Module 1: lntroductie tank containers

  Inclusief onderdelen en onderhoud, tank types, bulk vloeistoffen in tanks, industrieel gebruik van tanks, veiligheidskenmerken en duurzaamheid.

   

  Module 2: Wettelijk kader tankcontainers

  Inclusief IMDG reguleringen die te maken hebben met het werken met transporttanks, uitleg van de wettelijke eisen aan een tank om stoffen uit de gevaarlijke goederen lijst te mogen transporteren.

   

  Module 3: Operations; werken met tankcontainers

  Veilig werken met tanks, procedures voor vullen en lossen, eisen aan cleaning certificaten, vracht compatibility, verwarming en koppelingen.

   

  Module 4: Inspecties, reparaties en testen

  Inclusief richtlijnen t.b.v. opslag: acceptabele conditie, schade inschatting, onderzoeken.

   

  Beschikbaarheid en prijs

  De Engelstalige cursus kost € 120,00 en is direct beschikbaar. Bij afname van meer dan 10 cursussen geldt een korting, ITCO leden krijgen een extra korting

  Neem contact op voor informatie of een gratis trial cursus.

  Sponsorde and supported by

  Algemene informatie ITCO

  ITCO, International Tank Container Organisation, is opgericht in 1998, en vertegenwoordigt de internationale tankcontainer industrie naar het algemene publiek en naar overheidsinstanties.

   

  ITCO heeft ongeveer 170 leden over de hele wereld. De organisatie vertegenwoordigt zo’n 90% van de tankcontainer vloot capaciteit.

   

  De missie van ITCO is het promoten en bevorderen van tankcontainers als een veilige, kostenefficiente en flexibele manier van transport.

   

  Voor wie is de cursus bedoeld?

  De cursus is geschikt voor al het operationeel personeel of management dat directe verantwoordelijkheden heeft in het werken met tankcontainers.

   

  De cursus is ook geschikt voor personeel dat niet direct betrokken is bij het tankcontainer vervoer, maar waarbij een algemene kennis en bewustzijn goed is voor het bedrijf.

  • Operators
  • Shippers and chemical manacturers
  • Carriers by road, rail and sea
  • Lessors
  • Surveyors and governmental agencies
  • Depot service providers
  • Manufacturers and designers